Rumeli Müzayede " Özel Koleksiyon Müzayedesi" 87 Özel Lot web sitemizde beğeninize sunulmuştur . Tablolar Sn. Bayram KARŞİT tarafından ekspertiz edilmiş ve onaylanmıştır. Eserlere pey vermek ve Canlı Müzayede'ye katılmak için web sitemize üye olabilirsiniz. Eserler Rumeli Müzayede Mecidiyeköy Antikacılar Çarşısı No:3/10 adresinde sergilenmektedir . Pazar Hariç haftanın her günü 10:30-17:30 saatleri arasında gelip inceleyebilirsiniz. Telefon ile bilgi almak için 0535 775 78 12 - 0533 364 55 93 ve 0212 249 65 64 numaralarından ulaşım sağlayabilirsiniz.
Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.
Turgut ATALAY Natürmort
Turgut ATALAY İmzalı tual üzeri yağlıboya Naturmort. 50 *40 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Onnik AZERİAN Peyzaj
Onnik AZERİAN imzalı Tual üzeri yağlıboya figürlü peyzaj.Genellikle Guaj ve suluboya çalışan Osmanlı dönemi ressamın nadir yağlıboya eseridir. 43*60 cm
Share
Ask a question
Ask a question
İstanbul Gece Peyzajı
19. yy. 1845 tarihli Gece ayışıgında tarihi yarımada tasvirli kağıt üzeri guaj boya İstanbul peyzajı.İmza okunamamış olup gerek Tarih gerekse fırça kalitesi ve boyut olarak İstanbul'un koleksiyonluk bir dönem tasviridir. 60*45 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Bogazda Rakkase
19.yy L.SİMONET İmzalı İstanbul boğazı kenarında müzisyenler ve Rakkaseler tasvirli çok figürlü ahşap üzeri yağlıboya tablo. 47*72 cm
Share
Ask a question
Ask a question
İstanbul Peyzajı Ayvazovski ekolu.
19.yy Ayvazovski ekolü mukavva üzeri yağlıboya figürlü İstanbul şehir peyzajı.Anonim. 60*40 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Albert MİLLE Nü.
Albert MİLLE imzalı mukavva üzerine yağlıboya Nü tablo.22*30 cm
Albert Mille (12 Mart 1872, Beyoğlu, İstanbul - 21 Şubat 1946, İstanbul), Fransız sanatçı. İstanbul'daki gündelik yaşam, dilenciler, seyyar satıcılar, deniz sahneleri ve portre temalı çalışmaları ile tanınmaktadır.
Kırım Savaşı'ndan sonra ticaret yapmak için Fransa'dan Beyoğlu'na gelen Mille ailesinin 4. çocuğu olarak 1872 yılında Nûru Ziya sokaktaki Fransız Sefarethanesi'nin karşısındaki evde dünyaya geldi. Eğitim için Paris'e giden Mille, École des Beaux-Arts'ta öğrenim gördü. 1909'da sanat çalışmalarını icra edeceği İstanbul'a döndü. 1920'li yıllardan sonra Rum bir ustadan ders alarak ahşap oymacılığı ve mobilyacılığı öğrendi. Bursa'daki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin onarım çalışmalarında yer aldı. Emine Fuat Tugay'a resim dersleri verdi. 1946 yılında İstiklal Caddesi 284 nolu binada öldü. Ölümünden sonra eserlerinin bir kısmı kızı Louise tarafından Marsilya'ya götürüldü.
Share
Ask a question
Ask a question
Cevat Dereli Üç Güzeller
Cevat DERELİ imzalı mukavva üzerine yağlıboya Üç Güzeller Nü tablo. 47*32 cm.Türk modern resim sanatının Büyük Usta ressamının antik Yunan mitojisinden Aglaie, Euphrosyne ve Thalia üç güzellere modern bir gönderme yağtığı koleksiyonluk tablosu.
Share
Ask a question
Ask a question
18.yy Türk Kızı
18.yy pastel boya geleneksel kıyafetler içinde Türk kızı portresi.Anonim.45x55 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Zareh MOSKOFFİAN Pastel
19.yy Osmanlı dönemi Ermeni ressamlardan Zareh Moskoffian'dan imzalı 2 adet pastel boya çocuk figürlü tablo.İstanbul gece peyzajlarıyla bilinen ressamın nadir figürlü tablosudur.Tablolardan 1 adedi imzalı diğerinin imzasında dökülme olduğundan net görülmüyor. 25*30 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Şahin PAKSOY
Şahin Paksoy 2001 imzalı tuval üzeri yağlıboya Panayır konulu tablo, 150*100 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Ayvazovski Ekolü
İvan Ayvazovski ekolü ahsap panel üzeri yağlıboya dönem çerçevesinden Deniz peyzajı, Anonim.34*26 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Vahit BASMACIOĞLU Ayvalık sahili ve Fabrika
Cumhuriyet erken dönem ressmalarından Vahit BASMACIOĞLU imzalı duralit üzeri 'Ayvaklık sahili ve Fabrika' isimli eseri 40*30 cm.Eser Ayvalığın güzel bir dönem peyzajı olarak koleksiyonluk niteliktedir.
Eser 2 Ocak 1947 de açılışı yapılan 8. Devlet Resim Heykel yarışması Sergi kataloğunda 57 numaralı eser olarak Ayvalık Sahilleri ve fabrika adıyla kataloglanmıştır.Bu sergide İbrahim Çallı ,Bedri Rahmi,Avni Arbaş,Cevat Dereli,Ali Çelebi, Vs döneminin hemen hemen tüm sanatçılarının resimlerinin bulunduğu katalogda yer almıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
Ali Cemal BEN’İM
Osmanlı dönemi Asker ressamlar Kuşağının en önemli ressamlarından olan Ali Cemal BEN’IM (Şamlı Cemal) Osmanlıca imzalı 1339 hicri tarihli Orman Peyzajı. 92*65 cm.
Ressamın Orman manzarası çalışması ; boyut ve resim kalitesi olarak eşine zor rastlanır nitelikte müzelik başyapıt eseridir. Sn. Bayram KARŞİT tarafından onaylı ve raporludur.
Beyrut Doğumlu olan Ali Cemal Ben'im (1881 - 9 Kasım 1939)
Sanâyi-i Nefîse Mektebinin en efsane dönemi olan Osman Hamdi Bey dönemindeki ilk ünlü resim öğrencileri arasındadır.
Share
Ask a question
Ask a question
Nuri ABAÇ
Nuri Abaç İmzalı İpek üzeri akrilik boya tablo, 55x45 cm Bayram Karşit tarafından onaylıdır ve raporu mevcuttur.
Share
Ask a question
Ask a question
Mehmet Ali LAGA
Mehmet Ali Laga mukavva panel üzeri Boğaz peyzajı, Sn. Bayram KARŞİT tarafından sertifikalıdır, 32*23 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
MARDİK
Ermeni ressam Mardik imzalı mukavva üzeri yağlıboya Karpuz tüccarı , 30*20 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Özdemir ALTAN SOYAĞACI
Türk Çağdaş resminin öncü birkaç isminden olan Prof .Dr. Özdemir ALTAN 2014 İmzalı Tual üzeri Yağlıboya SOYAĞACI serisinden müzelik boyut ve nitelikteki tablosu. 200 *300 cm
1937 Konya doğumlu olan sanatçı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi , İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünden Zeki Faik İzer'in öğrencisi olarak 1956 yılında mezun oldu. Mezun olduğu okula 1962 yılında asistan olarak girdi. Doktora’ya eşdeğer “Sanatta Yeterlik”, Yardoç, Doçent ve profesörlük unvanlarının tümünü aynı kurumdan aldı.
1988 ile 1992 yılları arasında sanatsal birleştirmenin birbirinden farklı mantık, köken, kavram ve yapıların sentezi ile oluştuğunu uç noktada kanıtlamak amacıyla "Raslantısal Buluşma" yöntemini geliştirdi. Her sanatçının sanatsal yaşamı süresince belli dönemleri olduğu gibi Özdemir Altan’ın da bu dönemlerini Akademiden mezuniyeti ile başlayıp; günümüze uzanan:
Romantik Dönem 1957’den itibaren sekiz yıl,
Krallar ve Kraliçeler 1965’ten itibaren bir yıl,
Tepegöz ve Sinek Kralı’nın Oğlu 1960’ten itibaren dört yıl,
12 Mart Sonrası1971’den itibaren iki yıl,
Gerçekçi Dönem 1972’den itibaren dokuz yıl,
Ara dönem 1981’den itibaren üç yıl,
Kolaj ve Üç Boyutlular 1984’ten itibaren dört yıl ve 1989 yılından bu yana devam eden “Soyağacı” dönemleri olarak sıralanır.
Yaptığı eserlerinde değişik doku, strüktür eleman, malzeme, sanat görüşü, ışık vb. aykırılığın, tasadüfi olarak bir araya gelmesiyle oluşan sanat anlayışını benimsemekte olup; Sanatçı eserlerini "Benim resimlerim bu aykırılıkla dünyayı yakalıyor" diye ifade etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Bedri Rahmi EYÜBOĞLU
Bedri Rahmi Eyüboğlu imzalı Jüt üzeri Akrilik boya, sanatçının eşine az rastlayacağımız başyapıt eseridir. 234*117 cm.
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde başlayıp Paris'te sürdürdüğü resim öğreniminin ardından yurda dönmüş ve yaşamı boyunca Güzel Sanatlar Akademisinde ders vermiştir. Özellikle El Baskı Yazmacılık, gravür, seramik, heykel, vitray, mozaik, hat, serigrafi, litografi gibi birçok formlarda eserler üreten sanatçı, geleneksel süsleme ve halk el sanatlarında seçtiği motifleri yapıtlarında Batı'nın teknikleriyle birleştirerek kullandı. Şiirlerinde de halk kaynağından beslendi; masallardan, söylencelerden, türkülerden yararlanarak, doğa tutkusunu, insan sevgisini, yaşama sevincini, toplumsal sorunları yansıttı.
Share
Ask a question
Ask a question
İbrahim Çallı
İbrahim Çallı imzalı duralit üzeri yağlıboya Balıklı Naturmort. Resim çift taraflı olup arkasında figürlü kır peyzajı bulunmaktadır. Sn .Bayram KARŞİT tarafından onaylı ve setifikalıdır.46*34 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
İbrahim Çallı
İbrahim ÇALLI tarafından yapılmış tuval yağlıboya Şevket DAĞ portresi.
Türk Resminin bir büyük ustası tarafından yakın arkadaşı Şevket DAĞ'ı resmettiği tablosu aynı zamanda Şevket DAĞ'ın kayıtlara geçmiş daha önce yayınlanmış bir karakalem portresi hariç bilinen tek Yağlıboya portresidir. 200 yıllık kökene dayanan Türk resim sanatında yapılmış en güzel birkaç portre arasına girebilecek ressamdan, ressama yapılmış eşine az rastlanır üst düzey teknik detaylar içeren eserdir.Bayram KARŞİT tarafından onaylı ve raporludur, 52*45 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Mikayil ABDULLAYEV Portre
Azerbaycan Resim sanatının en önemli isimlerinden Mikayil ABDULLAYEV imzalı Suluboya Geleneksel kıyafetli genç kız portresi. 35*28 cm.
Eserleri Azerbaycan ,Hindistan,Rusya Berlin,Londra,New york ve birçok sanat müzeleri ve özel koleksiyonlarda yer alan ressam Mikayil Abdullayev (19 Aralık 1921, Bakü - 22 Ağustos 2002, Bakü), 1921 yılında Bakü'de dünyaya gelmiş Azeri ressamdır. 1963'ten beri eski SSCB'nin Halk Ressamı[ ve Through India adlı bir dizinin resminin yaratıcısıydı.
Abdullayev, Azimzadeh Azerbaycan Resim Okulu'nun (1939) ve Surikov Moskova Devlet Resim Enstitüsü'nün (1949) bir mezunuydu. Abdullayev 1956'dan 71'e kadar Hindistan, Afganistan, Macaristan, Polonya, İtalya ve diğer ülkelere yaptığı geziler sırasında Bengali Girls, Rajasthani Women, An Old Afghan ve Zsigmond Kisfaludi Stróbl, Renato Guttuso, Giacomo Manzo'nun portrelerini resmetmiştir. Azerbaycan halkının portreleri arasında Üzeyir Hacıbeyov, Samed Vurgun, Mirza Fatali Ahundov ve Farhad Bedelbeyli portreleri vardır. Abdullayev'in resimleri Paris, Londra, Berlin, Montreal, Prag, Budapeşte, Belgrad, Sofya, Varşova, Delhi, Kahire, Brüksel gibi şehirlerde sergilendi. Abdullayev aynı zamanda Bakü Metrosu Nizami İstasyonu'ndaki sanatsal panelin tasarımcısıydı.
Share
Ask a question
Ask a question
Osmanlı Deniz peyzajı
Osmanlıca imzalı (okunamadı) karakalem deniz peyzajı. 60*50 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Kütahya Tabak
17.yy Kutahtya mavi beyaz küçük boy tabak.Kutahya seramik sanatının çok nadir müzelik kaltede bir örneğidir.10 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question